Yazar Sevda Noyan: 15 Temmuz Kursağımızda Kaldı, İstediklerimizi Yapamadık, Boş Bulunduk

Yazar Sevda Noyan, katıldığı televizyon programında “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar” dedi.


Haber 7 yazarı Esra Elönü’nün ÜlkeTV’de sunduğu Arafta Sorular Programı’na konuk olan yazar Sevda Noyan, son dönemde gündeme gelen darbe tartışmalarının ardından 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuştu. 15 Temmuz’da istediklerini yapamadıklarını belirten Noyan, “Bizim aile şöyle 50 kişiyi götürür. Biz bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak… Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hâlâ sitede böyle 3-5 var, benim listem hazır” diye konuştu.

’15 Temmuz kursağımızda kaldı’



“15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk… Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hala 3-5 var, benim listem hazır.”

Programın sunucusu Esra Elönü ise, Noyan’ın sözleri üzerine; “‘Ayak’ az kalır bence, 4 ayaklarını denk alsınlar” diyerek yanıt verdi.


Sevda Noyan, sözlerinin sosyal medyada tepki toplaması üzerine ise hesabından şunları söyledi:
“Konuşmam niye size dokundu tekrar darbe yapmayı mı planlıyorsunuz? Bu sefer kaçacak delik bulamazsınız. Sahte hesaplarla istediğiniz kadar saldırın, hiç etkilenmem. Alışkınız sizin iftiralarınıza… Liderim Recep Tayyip Erdoğan… Sonuna kadar onun yanındayım.”

Öte yandan, RTÜK üyesi İlhan Taşcı, yazar Sevda Noyan’ın sözleri üzerine RTÜK’e dilekçe vereceğini açıkladı.


RTÜK’e CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, Ülke TV’de Esra Elönü’nün Arafta Sorular programında yazar Sevda Noyan’ın “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar, benim listem hazır” sözleri üzerine açıklama yaptı.

Noyan’ın söz konusu videosunu paylaşan İlhan Taşcı’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:
“Bu yayın nedeniyle toplumun geniş bir kesiminde infial oluştu. Çok sayıda soru alıyorum. Yayını RTÜK nezdinde bizzat takip edeceğim. Üst Kurul gündemine alınması için de pazartesi günü dilekçe vereceğim. RTÜK Yasası, yayında “toplumu kin ve düşmanlığa tahriki” açıkça suç sayar.”

İsmail Saymaz, Halk TV’deki programda Sevda Noyan’ın sözlerine sert tepki gösterdi.
Saymaz özetle şunları söyledi: “Sevda Hanım’ın tedirgin olmasına gerek yok. Onun komşusunu kesmesini gerektirecek bir durum olmayacak Türkiye’de. Merak etmesin. Zaten son darbeyi yapanlarda eşinin müzik yaptığı programdaydı. STV’de yıllarca program yaptı kendisi. Yıllarca fetva verdi. Eğer darbeci arıyorsa gitsin eşine sorsun. Eşi biliyor. Eşi yıllarca onlarla takıldı. Uzun yıllar STV’de şarkı söyledi ilahi söyledi. Eğer darbeci arıyorsa komşusuna gitmesin. Sitedeki komşularına musallat olmasın. Kocasına musallat olsun. Kocası biliyor kimin darbeyi yaptığını. En azından onların yol arkadaşı, onların ahbabı. Ekmeğini yedi onların. O biliyor.

İşte düşünebiliyor musunuz canlı yayında iki tane kadın kafa kafaya vermişler darbeci olduklarını iddia ettikleri komşularını kesmeyi planlıyorlar. Bu RTÜK’te Atatürkçülerin tek kanalını bulmuş olmayan eylemden suç çıkartarak onu boğmaya çalışıyor.”

Sevda Noyan’ın eşi Engin Noyan, Samanyolu TV’de Kapılar ve Köprüler isminde program yapıyordu.


Ülke TV ve Kanal 7’den açıklama geldi: Tasvip etmediğimiz sözler sarf edildi, özür dileriz


Açıklamada şunlar kaydedildi:

“3 Mayıs 2020 Pazar günü Arafta Sorular Programı’na konuk olan Sevda Noyan’ın, kamuoyunda tartışılan ‘darbe söylentileri’ üzerine yapmış olduğu maksadını aşan açıklamaları Kanal 7 Medya Grubu’nun kurumsal değerleri ve yayın ilkeleri ile hiç bir şekilde uyuşmamaktadır.

Sevda Noyan’ın ‘darbe ve darbecileri’ eleştirmenin ötesindeki söylemlerini Ülke TV ve Kanal 7 Medya Grubu olarak asla tasvip etmiyoruz. Tasvip etmediğimiz ve yayın ilkelerimize aykırı sözlerin Ülke Tv ekranlarından sarf edilmesi nedeniyle kamuoyundan özür dileriz.”
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu