HDP'li Belediye Başkanlarına Görevden Alma ve Gözaltı Kararı

HDP'li Siirt Belediye Başkanı, Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, görevden alındı ve haklarındaki terör soruşturmaları nedeniyle gözaltına alındı. suçlarından gözaltına alındı. Ayrıca HDP'li Iğdır belediye başkanı da gözaltına alındı.


İçişleri Bakanlığı'nca, HDP'li Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül görevlerinden alındı.

Belediyelere kayyum atandı


Siirt'e Vali Ali Fuat Atik, Baykan'a Kaymakam Mehmet Tunç, Kurtalan'a ise İhsan Emre Aydın, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi. Görevlendirmenin ardından belediye binalarının çevresinde polis güvenlik önlemi aldı.

Başkanlar gözaltına alındı


İçişleri Bakanlığı'nca, haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevlerinden alınan HDP'li Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, polis tarafından evlerinde gözaltına alındı. Işık, Sarsılmaz ve Akgül, emniyete götürüldü.

Iğdır'da da HDP'li Belediye başkanı Yaşar Akkuş ile HDP Meclis Üyesi ve eş başkan Eylem Çelik, gözaltına alındı. Saat 05.00 sıralarında Belediye Başkanı Akkuş'un evine giden jandarma ve polis, arama yaptı. Aynı saatlerde güvenlik güçleri Akkuş'a ait iş yerleri ve belediyedeki makam odasını da aradı.
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu