Çizgi Romanların Dünyasına Girmek İsteyenlere 10 Çizgi Roman Önerisi

Çizgi romanlara ilgi duyuyorsunuz, fakat henüz bu kültüre nasıl gireceğinizi bilmiyor musunuz? O zaman bu 10 çizgi roman önerisi tam size göre!


LOCKE AND KEY / Joe Hill


Gabriel Rodriguez tarafından keskin ve çarpıcı bir şekilde çizilen Locke and Key, fantasik-korku türünde yepyeni bir hikaye anlatıyor. 2008 yılından beri 12 yıldır hala bir finale kavuşamamış olan bu hikaye, 7 Şubat 2020 tarihinde dizi olarak da ilk bölümü yayımlandı.

Hikaye, babalarının cinayete kurban gitmesi sonrası ata evlerine dönen bir ailenin; evde buldukları büyülü anahtarlarla geçmişin gizemlerini keşfetmeye başlamalarına odaklanıyor. Stephen King’in oğlu olan Joe Hill’in yazdığı bu hikayede Joe’nun babasından aldığı genleri açıkça görebilirsiniz.

BATMAN İLK YIL / Frank Miller


Frank Miller’ın Kara Şövalye Dönüyor’dan sonra kaleme aldığı ikinci Batman hikayesi ve bu sefer Batman’in oluşum sürecinin ilk yılına, ilk davasına hayat veriyor. Yine kendi tarzını çok iyi yansıtmış. Özellikle Batman çizgi romanlarına başlamak istiyorsanız bundan başlamanız ideal olacaktır.

MONSTRESS / Marjorie Liu


Son yıllarda çizgi roman dünyasına bomba gibi düşen ve birçok ödülü toplayan bir çizgi roman Monstress. Hikayemiz, Arkanik denen insansı hayvanlar ile insanoğlunun bir arada yaşadığı bir dünyada geçiyor. Her iki ırk da çeşitli sebeplerden ötürü birbirine düşman olmuş ve kanlı savaşlar yaşamışlar. Üstelik bir yenisinin de eli kulağında. Maika Yarıkurt adlı kahraman kızımız ise bir yarı-arkanik. Kendisi çok büyük bir savaştan kurtulan sayılı kişilerden biri. Ve göğsünde bir göz damgası taşıyor… Kelimenin tam anlamıyla içinde bir canavar olan kız o. Tek amacı ise annesinin intikamını almak.

SUPERMAN RED SON / Mark Miller-Dave Johnson-Kilian Plunkett


O bir kuş, hayır o bir uçak, hayır hayır o Çelik Yoldaş!

Superman, Sovyet Rusya’ya düşmüş ve orada büyümüş olsaydı nasıl olurdu? Farklı bir dünyada geçen ve fikirlerinizi etkileyecek bu hikayeyi okurken kendinizi çok başka alemlerde bulabilirsiniz. Siyasi içeriği bulunan ve yakın geçmişimize yeni bir bakış açısı kazandırılabilecek Superman: Red Son, her tarzda okuyucu kendisine bağlayabilecek bir hikaye.

JUSTICE LEAGUE CİLT 1 / Geoff Johns


Justice League serisinin başlangıcı olduğu için anlaşılabileceği gibi grubun kuruluşunu anlatıyor. Çoğu insan için, Justice League için en iyi seri Geoff Johns tarafından yazılandır. Geoff Johns’un sürükleyici yazımı ve bol aksiyonlu yazımı ile hiç sıkılmadan okuyabilirsiniz.

DEADPOOL X THANOS / Tim Weeley


Herkesin sandığının gibi bu büyük bir düello değil. Tam aksine bu hikayede onları zorunlu olarak takım olduklarını göreceksiniz. Zorunlu olarak takım oldukları bu maceranın sonunda, birbirlerine olan nefretlerini aşabilecekler mi? Deadpool’un komikliğinin üstüne Thanos eklenince ortaya muazzam bir kurgu çıkıyor.

PERİLER ÜLKESİNDEN NEFRET EDİYORUM / Skottie Young


Yetişkin Gerth, 6 yaşındaki bir kızın bedenine hapsolmuş bir şekilde, periler ülkesinin sihirli dünyasında neredeyse 30 yıldır mahsur kalmış bir kızdır. Oradan kurtulup evine dönmek için olağan üstü bir çaba sarfeden Gerth’in yolunda çok büyük zorluklar vardır. Sümüklü Lordlar, Mantar Adamlar, Zombi Panlar, Barbarlar, en büyük düşmanı Kraliçe Bulutsu ve daha fazla manyaklığa karşı sadece; Gert ve Larry adında bir sineğin maceralarını okumak tahmin ettiğinizden çok daha eğlenceli olacak.

BATMAN HUSH / Jim Lee, Scott Williams, Jeph Loeb


Jeph Loeb’in sürükleyiciliği ve Jim Lee’nin mükemmel çizimleri… Özellikle dedektif hikâyeleri severlerin bu hikayeyi kaçırmaması gerek. Aksiyonun ve gizemin ön planda olduğu bir solukta okuyabileceğiniz güzel bir hikayeyi ele alınıyor. Hemen hemen Batman dünyasındaki bütün kötü karakterleri ön planda görebiliyorsunuz. Son olarak Batman ve Catwoman ilişkisinin tüm detaylarını da bu çizgi romanın derinliklerinde bulabilirsiniz.

ESSEX COUNTY / Jeff Lemire


Süper kahraman çizgi romanlarında olduğu gibi yüksek seviyede aksiyon içermeyen bir hikayeyi anlatıyor. Olağanüstü bir kurguya ya da görkemli çizimlere de sahip değil. Hatta hem hikaye hem çizimler monokrom ve minimal diyebiliriz ancak bir Country şarkısı eşliğinde güzelce okuyabileceğiniz hem çizimleri hem diyaloglarıyla sakin, hafif, rahatlatıcı bir grafik roman.

KINGDOME COME / Mark Waid


Dünya, Superman ve Justice League’in yokluğunu derinden hissederken, yeni nesil süper kahramanların yarattığı kaos ortamı dünyayı sona doğru sürüklüyordur ama bu durum The Spectre dışında bu kimsenin umrunda değildir. O insanlığı kurtarmak için gelmiştir. Bu görevin imkansız olduğunu düşündüğü sırada, kaderin garip bir cilvesi ile bir kilisede papaz olan ve hala eski değerlerin, insanlığın kurtuluşu olacağına inanan Norman Mccay ile yolları kesişir ve onunla birlikte imkansız bir göreve çıkarlar.

DC’nin en farklı ve çoğuna göre en iyi hikayelerinden biri olan Kingdome Come, Sizi alıp başka bir zamana götürüyor ve gerçekten de orada hissediyorsunuz. Hiçbir yerde göremeyeceğiniz tarzdaki çizimlerle en yüksek övgüyü alan bu çizgi romanın, yıllar sonra klasikler listesinde olacağı şimdiden anlaşılıyor.
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu